Oldukça kolay hazırlanan harika bir yemek.
4 tane kuzu incik
2 tane orta boy patates
1 tane orta boy havuç
1 tane kuru soğan
2-3 diş sarımsak
1 çay kaşığı tane karabiber
defne yaprağı
tuz
1 yumurta sarısı
1/2 limon suyu
Kemikli kuzu incikler yıkanarak düdüklü tencereye konur. Üzerini bir parmak geçecek kadar soğuk su konulur ve buhar çıktıktan sonra 20 dakika pişirilir.
Daha sonra içine iri doğranmış patates, havuç, 1 bütün kuru soğan, sarımsak, defne yaprağı, tane karabiber, tuz ilave edilir. Buhar çıktıktan sonra 10 dakika tekrar pişirilir. Kapağı açılıp soğan ve defne yaprağı çıkartılır.
Yumurta sarısı ve limon suyu çırpılarak yemeğin suyu ile iyice inceltilir. Yavaş yavaş yemeğe katılarak kısık ateşte bir taşım daha kaynatılır.
1 yorum:
Ellerinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor. Şifa dolu bir lezzet.
Saygılar.
Yorum Gönder