Közlenmiş kırmızı biber konservesini annem her sonbahar kilolarca yapar. Biz de bütün kış boyunca yeriz. Özelliği sirke, sarımsak kullanılmamasıdır. Bu yüzden tadı çok doğal oluyor.
Kırmızı biberler közlenir közlenmez naylon poşet içine konur ve poşetin ağzı kapatılır. (Fırının ızgara kısmında közlenirse çok kolay soyuluyor, poşete koymaya gerek olmuyor.) Soğuduktan sonra kabukları soyulur, çekirdekleri ayrılır. Hiç su değdirilmez. En son kabuklar bıçak sırtı yardımıyla temizlenir. Kavanozlara istiflenerek doldurulur. Kapaklar sıkıca kapatılır. İçi soğuk su dolu derin bir tencereye konur. Kavanozun çatlamaması için altına gazete kağıdı katlanarak yerleştirilir. Su kaynamaya başladıktan 10 dakika sonra ateşin altı kapatılır. Biraz soğuyunca kavanozlar çıkarılır ve ters çevrilerek üzerlerine kalın örtüler serilir. Bir gece boyunca bu şekilde bırakılır ki kapaklar iyice şişsin. Serin bir yerde hatta oda sıcaklığında 1 yıl boyunca bozulmadan kalabilir.
1 yorum:
Yorum Gönder