3 adet ayva
6 çorba kaşığı toz şeker (silme)
1 su bardağı su
6 dilim kaymak
Ayvaların kabukları soyulup boydan ikiye kesilir. Ortadaki talaş kısmı ve çekirdekleri çıkarılır. (Ellere dikkat) Çekirdekler düdüklü tencerenin dibine serpilir. Sonra ayvalar çukur kısımları üste gelecek şekilde yerleştirilir. Oyulmuş kısımlara 1 silme çorba kaşığı toz şeker doldurulur.
Çukur kısımlar üste gelecek şekilde tabaklara alınır. Üzerlerine şurup pay edilir. Birer dilim kaymak konarak servis yapılır.
3 yorum:
Şifa dolu bir lezzet ellerinize, emeğinize sağlık.
Saygılar.
bende yemek tarifi yapabilirmiyim nesrin
levent gür
Ellerinize sağlık harika görünüyor.Bende bloğuma beklerim.Lezzet taneleri.blogspot.com
Yorum Gönder