3-4 adet ortaboy kereviz
2 adet havuç (rendelenmiş)
3-4 adet patates
2 adet soğan
2 diş sarımsak
6-7 dal maydonoz
3-4 adet kerevizin yaprakları
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
2 adet kesme şeker
1 su bardağı su
1 limonun suyu
Yemeklik doğranmış soğan,iri doğranmış sebzeler ve rendelenmiş havuç 1/2 su bardağı sıvı yağ ile beraber tencereye konur.1 bardak su tencerenin kenarından ilave edilir. Tuz,sarımsak ve kesme şeker konur. Kaynamaya başladıktan sonra altı kısılır ve sebzeler yumuşayana kadar pişirilir. Ateşten almadan 5 dakika önce maydonoz ve kereviz yaprakları ve limon suyu ilave edilir. Soğuyunca servis yapılır.
Afiyet olsun.
..
..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder