arka

3 Mayıs 2012 Perşembe

ETLİ YAPRAK SARMASI

Sarmaların fotoğrafını henüz çekemedim. Pişer pişmez fotoğraf da geliyor. Bekleyemedim yayınlıyorum...


400 gr dana kıyma
250 gr salamura ya da taze yaprak
1/2 su bardağı pirinç
2 adet soğan
2 diş sarımsak
2 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1/2 demet maydonoz
1 çay kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı karabiber
2 bardak su
tuz

Yapraklar taze ise yıkandıktan sonra ateşi kapatılmış kaynar tuzlu suda rengi değişene kadar 1-2 dakika alt üst edilerek bekletilir.
Salamura yapraklar ise yine yıkandıktan sonra aynı şekilde kaynar suda daha uzun süre bekletilir.

Kıymaya küçük doğranmış soğan, sarımsak, maydonoz, kuru nane, 1 çorba kaşığı salça, 1 çorba kaşığı sıvı yağ, tuz, karabiber konarak yoğrulur.

Son olarak pirinç ilave edilerek tekrar karıştırılır.

Yaprakların sapları koparılarak hazırlanan iç yapraklara sarılır. Sarmanın küçük olması tercih edilir.

Tencerenin dibine tamamını kaplayacak şekilde yaprak konur. Üzerine maydonozların sapları serpiştirilir. Hazırlanan sarmalar bunların üzerine gelişi güzel konur. Üzerine 1 çorba kaşığı yağ gezdirilir. 1 çorba kaşığı salça 2 bardak su ile inceltilip sarmaların üzerine dökülür. Hafif ateşte yapraklar yumuşayana kadar pişirilir. Sarımsaklı yoğurtla servis yapılır.


Hiç yorum yok: