arka

31 Mayıs 2012 Perşembe

TAHİNLİ CEVİZLİ KURU BAKLAVA - TAHİNLİ RULO





Yapması çok kolay, yemesi çok güzel, bir tane yiyince durmak mümkün değil.


5 adet baklava yufkası
1 kase tahin
ince çekilmiş ceviz
1 yemek kaşığı toz şeker
üzeri için pudra şekeri


Bir baklava yufkasının üzerine tahin fırça ile ince tabaka halinde sürülür. İkinci yufka üzerine serilir ve bütün yufkalarda aynı işlem uygulanır.

En üst yufkanın üzerine tahin sürdükten sonra 1 çorba kaşığı toz şeker serpilir. Arzu edildiği kadar ince kıyılmış ceviz de serpilir.

Kısa kenarından sıkı bir rulo yapılır. Bir parmak kalınlığında kesilerek yağlı kağıt konmuş tepsiye dizilir. 170 derece fırında 20 dakika üzeri kızarıp çıtır çıtır olana kadar pişirilir.

Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpilir.

Afiyet olsun...


Not...Not...Not...Not...Not...Not...Not...Not...Not...Not...Not...Not...Not...Not...Not...Not

Aynı tarifi sarı haşhaş ezmesi ile denedim. İlk denememde tahin ve haşhaş ezmesini yarı yarıya kullandım. Tahinin tadı o kadar yoğun ki içinde haşhaş ezmesi olduğu anlaşılmadı bile.

İkinci denememde haşhaş ezmesini sıvı yağ ile iyice inceltip sadece 2 yemek kaşığı tahin koydum. Bence çok güzel oldu. Haşhaş sevenlere tavsiye ederim.




.

Hiç yorum yok: