Kabaktan yapılmış bir çorba bu kadar mı lezzetli olur... İşte tarifi....
1 litre kemik suyu
4 çorba kaşığı çiçek yağı
4 kabak
1 orta boy soğan
1 orta boy patates
5-6 dal maydonoz
tuz, karabiber
1 küçük boy soğan
4 çorba kaşığı zeytinyağı
Soğan, patates ve kabak küçük küçük doğranarak 4 çorba kaşığı sıvı yağda kavrulur. 1 litre kemik suyunda sebzeler yumuşayana kadar 15-20 dakika kadar, kısık ateşte, tencerenin kapağı kapalı olarak pişirilir. Maydonoz, tuz ve karabiber eklenerek blenderle püre yapılır. Bir taşım daha kaynadıktan sonra çorbamız hazır.
4 çorba kaşığı zeytinyağı ile 1 küçük soğan rondoda krema haline getirilip servis esnasında çorba kaselerine 1 tatlı kaşığı konulur.
1 yorum:
Böyle güzel yapılırsa her çorba güzel olur elinize sağlık.Sevgiler
Yorum Gönder