arka

27 Mart 2010 Cumartesi

KABAK ÇORBASI


Kabaktan yapılmış bir çorba bu kadar mı lezzetli olur... İşte tarifi....
1 litre kemik suyu
4 çorba kaşığı çiçek yağı
4 kabak
1 orta boy soğan
1 orta boy patates
5-6 dal maydonoz
tuz, karabiber

1 küçük boy soğan
4 çorba kaşığı zeytinyağı

Soğan, patates ve kabak küçük küçük doğranarak 4 çorba kaşığı sıvı yağda kavrulur. 1 litre kemik suyunda sebzeler yumuşayana kadar 15-20 dakika kadar, kısık ateşte, tencerenin kapağı kapalı olarak pişirilir. Maydonoz, tuz ve karabiber eklenerek blenderle püre yapılır. Bir taşım daha kaynadıktan sonra çorbamız hazır.

4 çorba kaşığı zeytinyağı ile 1 küçük soğan rondoda krema haline getirilip servis esnasında çorba kaselerine 1 tatlı kaşığı konulur.

1 yorum:

Miskokulu Lezzetler dedi ki...

Böyle güzel yapılırsa her çorba güzel olur elinize sağlık.Sevgiler