250 gr. dana kıyma
2 çorba kaşığı pirinç ya da bulgur
2 adet soğan
1 çorba kaşığı sıvı yağ
2 adet havuç
1 adet patates
1 dilim kereviz
1 yumurta
yarım limon suyu
Kıyma, 1 adet rendelenmiş soğan, doğranmış maydonoz yaprakları, 1 yumurta akı, tuz, karabiber yoğrulur. Piriç ya da bulgur ilave edilip biraz daha yoğrulur. Fındık büyüklüğünde parçalar ıslak avuç arasında yuvarlanır.
Doğranmış 1 soğan, ince kıyılmış maydonoz sapları, 1 çorba kaşığı sıvı yağ ile hafifçe kavrulur. 6 su bardağı su konur. Kaynayınca küçük doğranmış sebzeler ve köfte ilave edilip sebzeler pişinceye kadar yavaş yavaş kaynatılır.
Ateş kapatıldıktan sonra çatala çırpılmış 1 yumurta sarısı ve yarım limon suyu 2 kaşık su ile sulandırılarak ilave edilir. 1-2 kere karıştırılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder