arka

3 Mart 2010 Çarşamba

ALMAN PASTASI


Hamur için:
500 gr. un
2 adet yumurta
1 paket  yaş maya
1 çorba kaşığı şeker
yarım paket mahlep
1 su bardağı ılık süt
3 çorba kaşığı eritilmiş margarin
3 çorba kaşığı pudra şekeri

kreması için:
1/2 kg süt
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
3 kahve fincanı şeker
1 paket vanilya
1 yumurta

Maya ve 1 çorba kaşığı şeker 1 su bardağı ılık sütün içinde eritilir. 15 dakika kadar kabarana kadar beklenir. Tüm malzeme konarak biraz katı bir hamur elde edilir. 2 saat dinlendirilir. Hamurdan mandalina büyüklüğünde toplar yapılarak bastırmadan tepsiye dizilir. Tekrar 15 dakika dinlenmeye bırakılır. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirilir. Soğumaya bırakılır.

Diğer tarafta nişasta ve un biraz sütle ezilir. Çırpılmış yumurtanın içine diğer malzemelerle birlikte konur. Orta ateşte 1 taşım kaynayana kadar pişirilir.

Soğuyan  kekler ortalarından ikiye kesilir. Ortasına krema konulur. En üste pudra şekeri serpilir.

5 yorum:

Unknown dedi ki...

Ellerinize saglik mmmmm nefis görünüyor afiytler olsun.Aramiza hos geldiniz

şenyıl dedi ki...

bu malzemeyle kac tane pasta cıkıyor nesrin'cim? canım cekti bari yarım ölcü yapayım:)

nesrin galatalı dedi ki...

10 - 12 tane çıkıyor. Diyete noldu:)

nesrin galatalı dedi ki...

Teşekkürler sevgili Gülcan,
Hoşbulduk...

paşakızı mutfakta dedi ki...

Merhabalar.Ellerinize sağlık harika görünüyor.Sevgiler..