Hamur için:
500 gr. un
2 adet yumurta
1 paket yaş maya
1 çorba kaşığı şeker
yarım paket mahlep
1 su bardağı ılık süt
3 çorba kaşığı eritilmiş margarin
3 çorba kaşığı pudra şekeri
kreması için:
1/2 kg süt
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
3 kahve fincanı şeker
1 paket vanilya
1 yumurta
Maya ve 1 çorba kaşığı şeker 1 su bardağı ılık sütün içinde eritilir. 15 dakika kadar kabarana kadar beklenir. Tüm malzeme konarak biraz katı bir hamur elde edilir. 2 saat dinlendirilir. Hamurdan mandalina büyüklüğünde toplar yapılarak bastırmadan tepsiye dizilir. Tekrar 15 dakika dinlenmeye bırakılır. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirilir. Soğumaya bırakılır.
Diğer tarafta nişasta ve un biraz sütle ezilir. Çırpılmış yumurtanın içine diğer malzemelerle birlikte konur. Orta ateşte 1 taşım kaynayana kadar pişirilir.
Soğuyan kekler ortalarından ikiye kesilir. Ortasına krema konulur. En üste pudra şekeri serpilir.
5 yorum:
Ellerinize saglik mmmmm nefis görünüyor afiytler olsun.Aramiza hos geldiniz
bu malzemeyle kac tane pasta cıkıyor nesrin'cim? canım cekti bari yarım ölcü yapayım:)
10 - 12 tane çıkıyor. Diyete noldu:)
Teşekkürler sevgili Gülcan,
Hoşbulduk...
Merhabalar.Ellerinize sağlık harika görünüyor.Sevgiler..
Yorum Gönder