8 su bardağı kemik suyu
200 gram dana kıyma
2 adet soğan
7-8 dal maydonoz yaprağı
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çorba kaşığı salça
1 su bardağı erişte
2 su bardağı yoğurt
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı kuru nane
tuz, karabiber
Kıymanın içine tuz, karabiber, rendelenmiş 1 soğan, kıyılmış maydonoz yaprağı konup yoğrulur. Fındık büyüklüğünde yuvarlanır.
Doğranmış 1 soğan ve maydonoz sapları çorba tenceresinde 2 kaşık sıvı yağ ile hafifçe kavulur . Salça konulduktan sonra tekrar karıştırılır. Kemik suyu ve tuz konup kaynatılır. Kaynadıktan sonra erişte ve köfteler konarak yavaş yavaş pişirilir.
2 diş sarımsak dövülerek yoğurtla karıştırılır ve yarım bardak su ile sulandırılır. Çorbaya ilave edilip karıştırılır. 5 dakika daha kaynatılır. Üzerine kuru nane serpilir.
2 yorum:
arkadaşım erzincan çorbasını nereden biliyorsun erzincanlımısın bizim çorbayı yaptığın için mutlu oldum sevgiler
erzincanlı değilim ama sizin bu harika çorbanız dünyaca meşhur.
dün kayınvalidemlerdeydim, o da yapmış. içine nohut da koymuş. orjinali nasıldır bilmiyorum lakin nohutlu da güzeldi.
benden de sevgiler
Yorum Gönder