Yarın oğlumun yuvasında abur cubur günü var. Akşam üzeri yuvaya götürmesi için pişirdim. Oldukça hafif, çabuk hazırlanan bir kurabiye. Çayın yanında çok iyi gidiyor.
3.5 su bardağı tam buğday unu
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı zeytinyağı
2 yumurta
1.5 çay bardağı pekmez
1.5 çay bardağı tahin
1 çay kaşığı karbonat
1 çay bardağı iri kıyılmış ceviz
biraz vanilya, biraz tuz
Bütün malzeme geniş bir kap içerisinde yoğurulur. Kabın kenarlarından ayrılan bir hamur elde edilir. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak elde yuvarlanır. Yağlı kağıt konulmuş tepsiye aralıklı dizilir.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20 dakika pişirilir. Hemen fırından çıkarılıp tel ızgara üzerinde soğumaya bırakılır.
5 yorum:
ellerinize sağlık.afiyet olsun küçük yavrulara
çok sağlıklı olmuş bu kurabiye Nesrinciğim ellerine fikrine sağlık tarifi not ettim sevgilerle muhabbetle kal
elimde başka bir pekmezli kurabiye tarifi daha var. önümüzdeki günlerde onu da yazacağım. onda tereyağ kullanıldığı için daha kıtır kıtır oluyor, daha lezzetli. ama dinlendirmek için beklemek gerekiyor. bu tarif ise daha çabuk yapılıyor.
selam Pekmezli kurabiyeleri çok severim.Ben dede OKTAY USTA,dan aldığım bir tarif var çok lezzetli oluyor.Kurabiyeler piştikten sonra üzerlerine sürüyorsun.ellerine sağlık canım.
sevgiler
mmm nefis ve çok sağlıklı görünüyor.. ellerine sağlık..
Yorum Gönder