Yapımı biraz zahmetli bir yemek ama uğraştığınıza değiyor doğrusu...
500 gr. kuşbaşı kuzu eti
2 çorba kaşığı tereyağ
2 adet soğan
1 çorba kaşığı sirke
2 adet domates ya da 2 çorba kaşığı salça
2,5 su bardağı sıcak su
tuz, kekik
Beğendi için :
5 adet patlıcan
2 çorba kaşığı tereyağı
1,5 çorba kaşığı un
1,5 su bardağı süt
2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
Etler suyunu çekene kadar kavrulur. Küçük kesilmiş soğan ve tereyağ eklenir. 3 dakika daha kavrulur. 1 çorba kaşığı sirke ilave edilir. Küp kesilmiş domates ya da salça, kekik, sıcak su ve en son tuz ilave edilerek etler yumuşayana kadar pişirilir.
Patlıcanlar közlendikten sonra kabukları soyulur ve limonlu suda 5 dakika bekletilir. Suyu iyice süzüldükten sonra çok ince kıyılır. Diğer taraftan un ve tereyağı kavrulur. Süt yavaş yavaş ilave edilerek yumurta çırpacağı ile karıştırılır. Patlıcanlar, tuz ve rendelenmiş kaşar peyniri ilave edilir. Üzerine kuzu eti konularak servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder