arka

8 Şubat 2010 Pazartesi

YOĞURTLU BUĞDAY ÇORBASI

Çocukların sevebileceği ve onlar için çok faydalı bir çorba. Sık sık yapıyorum. Sırf bu çorba için hazır bulunsun diye derin dondurucumda  önceden ıslatılmış ve yarı pişirilmiş birer avuçluk  nohut ve birer su bardağı buğday paketleri hazır bekliyor.

1 su bardağı aşurelik buğday
1 avuç nohut
1 tavuk göğsü ya da tavuk kalça
2 yemek kaşığı un
yarım su bardağı yoğurt
1 yumurta
6 bardak su
tuz

Buğday bir gece önceden ıslatılır. Ertesi gün suyu süzülüp 6 bardak su ile düdüklü tencerede 35 dk. pişirilir. Nohut ve tavuk ayrıca pişirilir. Ayrı bir kapta yoğurt, un, yumurta çırpılır. Buğdayla karıştırılıp tuz ilave edilir. Kaynayana kadar pişirilir. Pişmiş nohut ve tavuk eti ilave edilerek servis yapılır.

Hiç yorum yok: