arka

18 Şubat 2010 Perşembe

YULAFLI KURABİYE

Yulaflı kurabiyeyi bugün ilk kez denedim. Çok ama çok lezzetli. Hindistan cevizini pek sevmememe rağmen yulaf ve tereyağ ile çok yakışmış. Yapımı  kolay ve kısa sürede hazırlanabiliyor. Bu yüzden çocuklarla birlikte yapmak için de uygun. Üstelik bol yulaf olduğu için oldukça sağlıklı. Bundan sonra sık sık yapmayı düşünüyorum...

3/4 paket tereyağı (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı toz şeker
1 yumurta
4 çorba kaşığı un
300 gr yulaf gevreği
1 su bardağı hindistan cevizi
1 paket kabartma tozu

Derin bir kabın içinde oda sıcaklığındaki tereyağ ile yumurta karıştırılır. Üzerine şeker, un, hindistan cevizi, yulaf, kabartma tozu eklenir. Karışım el ile yoğrulur. Ceviz büyüklüğünde yuvarlak toplar halinde yağlı kağıt konulmuş tepsiye aralıklı dizilir. Önceden 170 derece ısıtılmış fırında 25 dakika pişirilir. Soğuyunca servis yapılır.

Hiç yorum yok: