arka

22 Şubat 2010 Pazartesi

PANCARLI EKMEK

Pancarlı ekmeği ilk kez denedim. Bütün malzemeleri yoğurduğumda öyle yapışkan bir hamur oldu ki hayal kırıklığına uğradım. Ama 45 dk. lık fermantasyondan sonra hamur sünger gibi oldu. Bence sonuç başarılı...

Ekmek yaparken farklı unları karıştırırım. Bu ekmekte 3 su bardağı beyaz un ile 2 su bardağı Doğalsan'ın yulaf unu karışımını kullandım.

5 su bardağı un
2 kırmızı pancar
1 paket kuru maya
1/2 bardak yoğurt
1 tatlı  kaşığı tuz

Pancarlar küp küp doğranıp yumuşayıncaya kadar kaynar su içerisinde haşlanır. Robotta püre haline getirilir. Tüm malzeme yoğrulur. Üzeri kapalı olarak 15 dakika dinlendirilir. Baton pişirme kalıbına dökülür. Üzeri örtülü olarak 45 dakika daha dinlendirilir. Önceden 210 derecede ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirilir.

Hiç yorum yok: