Krep böreğininin kıyma ve pırasa iç malzemelisini ablam arkadaşında yemiş. Ertesi gün bize geldiğinde peynirlisini denedik. Fırından çıkar çıkmaz kestiğim için görüntüsü pek güzel olmadı ama tadı çok iyiydi. Ablamın ellerine sağlık.
1 su bardağı süt
1 yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
2,5 su bardağı un
1 su bardağı ılık su
1 çay kaşığı tuz
Beşamel sos için:
2 çorba kaşığı sıvı yağ
2 çorba kaşığı un
2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
İç malzeme:
Arzuya göre peynir, kıyma, ıspanak, pırasa, kıyma pırasa karışık.
Krep için bütün malzemeler karıştırılıp 5 adet krep yapılır. Kreplerin içine istenen malzeme konulur ve yuvarlanır. Yuvarlanmış krepler borcama dizilir. Beşamel sos hazırlanır. Rendelenmiş kaşar peynirinin yarısı içine konur. Kreplerin üzerine dökülür. Kalan kaşar peyniri en üste serpilir. Üzeri kızarana kadar 180 derece ısıtılmış fırında pişirilir. Ilık olduktan sonra kesilip servis yapılır.
2 yorum:
hayatım tam diyete başlayacakken ne bu tarifler böyle.A aaa:)
En kısa zamanda diyet tarifleri de geliyor o halde...
Yorum Gönder