arka

23 Şubat 2010 Salı

KREP BÖREĞİ YA DA AKITMA BÖREĞİ

Krep böreğininin kıyma ve pırasa iç malzemelisini ablam arkadaşında yemiş. Ertesi gün bize geldiğinde  peynirlisini denedik. Fırından çıkar çıkmaz kestiğim için görüntüsü pek güzel olmadı ama tadı çok iyiydi. Ablamın ellerine sağlık.

Daha sonra kıymalı - pırasalısını yaptım. Yukarıdaki de onun fotoğrafı...

Krep için:
1 su bardağı süt
1 yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
2,5 su bardağı un
1 su bardağı ılık su
1 çay kaşığı tuz

Beşamel sos için:
2 çorba kaşığı sıvı yağ
2 çorba kaşığı un
2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

İç malzeme:
Arzuya göre peynir, kıyma, ıspanak, pırasa, kıyma pırasa karışık.

Krep için bütün malzemeler karıştırılıp 5 adet krep yapılır.  Kreplerin içine istenen malzeme konulur ve yuvarlanır. Yuvarlanmış krepler borcama dizilir. Beşamel sos hazırlanır. Rendelenmiş kaşar peynirinin yarısı içine konur. Kreplerin üzerine dökülür. Kalan kaşar peyniri en üste serpilir. Üzeri kızarana kadar 180 derece ısıtılmış fırında pişirilir. Ilık olduktan sonra kesilip servis yapılır.

2 yorum:

şenyıl dedi ki...

hayatım tam diyete başlayacakken ne bu tarifler böyle.A aaa:)

nesrin galatalı dedi ki...

En kısa zamanda diyet tarifleri de geliyor o halde...