1 su bardağı yeşil mercimek
1 su bardağı erişte
1 kuru soğan
1 kaşık salça
2 litre kemik suyu
50 gr tereyağı ya da sıvı yağ
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı pul biber
maydonoz
tuz
Yeşil mercimek üzerini bir parmak geçecek kadar suyla diri kalacak şekilde haşlanır. Küçük doğranan kuru soğan yağın yarısı ile kavrulur. Salça eklenip biraz daha kavrulur. Mercimek ve erişte ilave edilir. Tuz konur. Kemik suyunda erişte yumuşayana kadar pişirilir. Üzerine eritilip kızdırılmış tereyağlı nane ve pul biber gezdirilir. Kıyılmış maydonoz serpilir.
3 yorum:
Kemik suyuyla hazirlanmissa zaten lezzet üstüne lezzet binmistir bence, ellerine saglik harika ve benim de en sevdigim corbalardan birini hazirlamissin.
Sevgilerimle
Çocuklara faydası olsun diye kemik suyunu kullanabildiğim her yerde kullanmaya çalışıyorum. Gerçekten de ilave bir lezzet veriyor. Özellikle mantıda büyük fark yaratıyor.
Sevgiler....
Elinize sağlık.Bol limonlu çok severim bu çorbayı..
Bende yaptığım çorbalarda et suyu ve tavuk suyu mutlaka kullanırım.Daha da lezzetli hale geliyor çorbalar.Hemde çok faydalı ...
sevgiler
Yorum Gönder