arka

28 Mayıs 2010 Cuma

SİMİT, TAM BUĞDAY UNU İLE YAPILMIŞ


Aynı tarifi önce annemle birlikte yaptık, çok ama çok güzel oldu. 1 hafta sonra misafirlerim için ben yalnız yaptım. Misafirler çok beğendi ama aynı şekilde kabarmadı. Nerde yanlış yaptım bilmiyorum. Azimliyim tekrar deneyeceğim. Fotoğraf annemin yaptıklarından.

1 su bardağı ılık süt
1 çay kaşığı kuru maya
2 yemek kaşığı pekmez
4 su bardağı tam buğday unu
1 yumurta
100 gr. oda sıcaklığında tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı susam
üzeri için yarım çay bardağı pekmez

Maya, 2 yemek kaşığı pekmez ve 1 su bardağı tam buğday unu 1 su bardağı ılık süt içinde karıştırılır. Ilık bir yerde 1 saat mayalanmaya bırakılır.

Geniş bir kap içerisine 3 su bardağı tam buğday unu konur. Ortasına dinlenmiş mayalı karışım, yumurta, tereyağı, zeytinyağı ve tuz eklenerek yoğurulur. Orta yumuşaklıkta bir hamur elde edilir.

Hamurdan büyük yumurta büyüklüğünde parçalar koparılıp 20 cm boyuna gelene kadar elle yuvarlanarak uzatılır. İki uç birleştirilip bastırılır.

Yarım çay bardağı pekmez 2 yemek kaşığı su ile sulandırılıp geniş ve düz bir tabağa konur. Ayrıca susam da yine geniş ve düz bir tabağa dökülür.

Simit şeklindeki hamurlar önce sulandırılmış pekmeze bulanır, sonra da susam tabağının içine atılır. Bir kaşıkla üzerine bolca susam dökülür. Yağlanmış fırın tepsisinin içine dizilir.

Simitler tepsinin içinde yarım saat daha dinlenmeye bırakılır.

Önceden ısıtılmış 220 derecelik fırında 10 dakika pişirilir. Sonra fırın sıcaklığı 180 dereceye düşürülüp susamlar kızarana kadar 10-15 dakika daha pişirilir.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...