arka

1 Aralık 2012 Cumartesi

KEDİ DİLİ BİSKÜVİLİ TİRAMİSU

Tiramisunun orjinali kedi dili bisküvi ile yapılırmış. Haydi yapalım o zaman...


1 paket kedi dili bisküvi (yaklaşık 30 tane)

Bisküvileri ıslatmak için : 3 su bardağı ılık su
                                          3 çorba kaşığı granül kahve
                                          3 çorba kaşığı toz şeker
                                     
Muhallebi için                 : 200 gr.lık bir paket labne peynir.
                                           2 yumurta sarısı
                                           3 çorba kaşığı şeker
                                           3 çorba kaşığı un tepeleme
                                           1 çorba kaşığı buğday nişastası
                                           4 su bardağı süt
Üzerini süslemek için       : kakao


Öncelikle geniş bir kap içerisinde granül kahve ile toz şeker ılık suda şeker iyice eriyene kadar karıştırılır.

Diğer tarafta  yumurta sarıları ile şeker katılaşana kadar mikserde çırpılır. Un ve buğday nişastası sütle birlikte sürekli karıştırılır. Koyulaşmaya başlamadan hemen önce içine yumurta sarısı ve şeker karışımı ilave edilerek karıştırmaya devam edilir. Muhallebi iyice koyulaşınca altı kapatılıp biraz soğutulur. Labne peynir eklenerek tüm karışım iyice karıştırılır.

Kedi dili bisküviler kahveli karışıma daldırılarak ıslanmaları sağlanır. Borcama dizilir. Üzerine kremanın yarısı dökülür. İkinci kat bisküvi dizilir. Kalan krema en üste dökülür ve 1 gece buzdolabında bekletilir. Servisten az evvel üzerine süzgeç ile kakao serpilir.

Afiyet olsun.


Not: Muhallebi pişerken yumurta çırpıcısı tel ile karıştırdığımızda asla topaklanmıyor.
        İsteğe bağlı olarak kahveli-şekerli suyun içine bir miktar viski, votka gibi içkilerden 
        konulabilir.
        Muhallebiye çok az damla sakızı koydum. Hiç fena olmadı.
        Fotoğrafını çekemeden yedik bitirdik.





Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...