arka

22 Ocak 2013 Salı

PESTO SOSLU SPAGETTİ





Pesto sos benim en sevdiğim makarna sosudur. Bolca olsun diye yaparken aşağıda verdiğim ölçülerin üç katını kullanıyorum. Çünkü buzdolabında kapalı kavanoz içerisinde uzun bir süre bozulmadan saklanabiliyor. Böylece her zaman hazırda bekleyen pesto sosum oluyor. Ayrıca salata sosu olarak da kullanıyorum.

Malzemeler:
1 demet fesleğen (saplarından koparılmış, yıkanmış, kurulanmış)
2 diş sarımsak
1 paket çam (dolmalık) fıstığı (50 gr. lık paketlerden)
1 çay bardağı sızma zeytinyağı
taze çekilmiş karabiber
tuz

Fesleğen, ayıklanmış sarımsak, fıstık, karabiber, tuz mutfak robotunda çekilir. Zeytinyağı azar azar ilave edilerek karışım tam püre kıvamına gelene kadar çekilmeye devam edilir.

Önceden pişirilmiş 1 porsiyon spagettiye yaklaşık 1 çorba kaşığı pesto sos ilave edilerek iyice karıştırılır. İstenirse üzerine permasan peyniri ya da kaşar peyniri rendelenir.

Tuz ve karabiber miktarı sizlerin ağız tadına kalmış. Yine zeytinyağı miktarı da değiştirilebilir.

Afiyet olsun.






Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...