arka

5 Nisan 2010 Pazartesi

ÇOCUKLARA UYDURMA HİKAYELER

Pek çok çocuk gibi oğlum (5 yaşında)  da yatmadan önce ona hikaye anlatmamı istiyor. Daha doğrusu hikaye uydurmamı istiyor. En beğendiği ise : " OYUNCAK TAHTA TREN"

İlk anlatmamın üzerinden 1 yıl geçti ama o hala dinlemeye bıkmadı...

Bir varmış bir yokmuş, oyuncak bir tahta tren varmış...Fabrikadan çıktıktan sonra onu bir oyuncakçı dükkanına vermişler. Orada bir rafa koymuşlar. Günlerce bir çocuğun satın alıp kendisiyle oynaması için beklemiş durmuş. Öylece rafta beklemek çok ama çok sıkıcı bir şeymiş. Çocuklar ona doğru yaklaştıkça kalbi güm güm atar, onu alacaklar diye çok heyecanlanırmış ama hep başka oyuncaklar alınırmış. Oyuncak tahta tren her seferinde hayal kırıklığına uğrarmış.

Günlerden bir gün Alican televizyonda tahta trenin reklamını görmüş. Tam da istediği şeymiş doğrusu. Akşam olup da babası işten eve gelir gelmez "baba baba televizyonda bir tahta tren reklamı gördüm. Lütfen bana alır mısınız? Nolur, nooolur, lütfen" demiş. Babası da Alican'ın ısrarlarına dayanamamış ve "Peki, haftasonu gelince oyuncakçıya gideriz, çok pahalı değilse alırız" demiş.

Alican çok sevinmiş. Bir an önce haftasonu olsun istiyormuş ama günler bir türlü geçmek bilmiyormuş. Sonunda haftasonu gelmiş. Alican, annesi ve babası hep birlikte oyuncakçıya gitmişler. Alican tahta treni hemen görmüş ve ona doğru koşmaya başlamış. Oyuncak tahta tren de bu sefer kendisinin alınacağından eminmiş. O da çok heyecanlanmış. Babası fiyatına bakmış ve "Tamam Alican, çok da pahalı değilmiş, alabiliriz" demiş

Alican hemen oyuncağı raftan almış, kasaya götürmüş. Babası parasını ödemiş. Bir an önce eve gidip yeni oyuncağı ile oynamak istiyormuş. Eve gelir gelmez paketini açmış, oynamaya başlamış.

Oyuncak tahta tren de çok heyecanlı ve sevinçliymiş. Nihayet hayelleri gerçekleşmiş. Bunun için beklemesi ve sabretmesi gerekmiş ama. İkisi de çok ama çok mutluymuşlar....

Burda da masal bitmiiiiiş....

8 yorum:

TAZE NANE dedi ki...

Çok güzelmiş canım.
Sevgiler...
Mutlu günler.

Unknown dedi ki...

Benim oğlum şu an 8 yaşında hala benim uydurma hikayelerimi büyük bir zevkle dinliyor...
Bide ben her zaman aynı üretkenlikle anlatabilsem çok iyi olacak
bazen anlattıklarıma ben de şaşıyorum
aynı şeyi anlatmamı istediği zamanlarda oluyor o zamanda aklımda kaldığınca tekrarlıyorum..
güzel şeyler bunlar..

Ortancam dedi ki...

Ben de her akşam günün olaylarını içeren bir masal anlatıyorum. Masal kahramanları da bizler oluyoruz. çok hoşuna gidiyor kızımın. Kızımı hep prenses, küçük güzel kız, yapıyorum, o prensesin adı neymis biliyor musun dediğimde, bir meraklanıyor ve Ela dediğimde de çok seviniyor.

Adsız dedi ki...

of ya proje ödevi yapıyoruz konu uydurma h ikaye ama bir türlü uyduramadım gercek yaşanan olaylardan alsak olmazmı yaaaaa=(((((((((((

texaslı irem dedi ki...

bende proje ödevi yapcam şuana kadar iki tane uydurdum.ama aklıma gelmiyo...

Adsız dedi ki...

çok güzel

Adsız dedi ki...

[S]ESSİZ
[O]LUN
[M]ADENCİLER
[A]ĞLIYOR

MUTLU AŞÇI dedi ki...

Cok begengik bizz