arka

1 Mayıs 2010 Cumartesi

İNCİRLİ NESCAFELİ PASTA


Kayınvalidemden aldığım bu tarifi misafirlerim için ilk kez yaptım. Bundan sonra sık sık yapmayı düşünüyorum.
Servis esnasında muhallebinin üzerine dilimlenmiş çilek koydum. İncir ve çilek birarada olur mu demeyin, çok güzel oldu.


6 adet kuru incir (küçük doğranarak 1 bardak ılık suda bekletiliyor)
1 su bardağı iri doğranmış ceviz
1 su bardağı toz şeker
3 yumurta
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu

Şerbet için:
1 yemek kaşığı nescafe
1/2 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı soğuk su

Muhallebi için
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı toz şeker
1 kg. süt
1 yemek kaşığı katı tereyağ

Yumurtalar ve şeker mikserle iyice çırpılır. İçine un ve kabartma tozu elenir. Ceviz ve incirler konarak karıştırılır. Yağlanmış borcam tepsisine konarak 150 derece fırında yaklaşık 40 dakika altı ve üstü iyice kızarana kadar pişirilir.

Kek ılınınca üzerine soğuk suda eritilmiş nescafe ve şekerli şerbet gezdirilir.

Muhallebi için nişasta, un ve şeker 1 litre suda koyulaşana kadar karıştırılarak pişirilir. 1 yemek kaşığı tereyağ ilave edilip bir taşım kaynayınca ocaktan alınır. Ilınınca mikserle 5 dakika karıştırılır. Kekin üzerine dökülür.

2 yorum:

Unknown dedi ki...

Nefis görünüyor afiyet seker olsun.

Unknown dedi ki...

aynı tarifi bende portakal ağacımın sitesinden alıp pazar gün yaptım çok sevdiğim bir ablamın davetine giderken götürdüm herkesin beğenisini kazandı eşimde bayıldı gerçekten çok lezzetli bir tatlı senin de ellerine sağlık sevgiler

Hobidünyam woman forum tarafından düzenlenen yemek etkinliklerinin 4. sü PASTALAR VE KEKLER etkinliğine ben yani PAPATYA68 ev sahibeliği yapacağım 15 MAYIS İLE 15 HAZİRAN arasında yapılacak olan etkinliğimize katılmak için pastanızı veya kekinizi yapıp resmiyle birlikte tarifinizi sahrayolu@gmail.com adresime göndermeniz ve bloglarınızda yayınlamanız yeterli olacak bloğu olmayan arkadaşlar da mail atarak isimlerini de belirterek katılabilirler hepinizi bekliyoruz:)


Ayrıca her ay için yeni bir konu ile etkinliklerimiz devam edecektir TEMMUZ VE AĞUSTOS ayları tatil nedeniyle etkinlik olmayacak diğer aylarda devam edecektir eğer sizde bu etkinliklere ev sahibeliği yapmak isterseniz sahrayolu@gmail.com a mail atmanız yeterli sırasıyla değerlendirip sizlere hangi ay ev sahibesi olacağınızı ve etkinlik konusunu bildireceğiz başvurularınızı da bekliyoruz.
hobidünyam woman forum adına papatya68.blogspot.com