arka

7 Ağustos 2010 Cumartesi

PANCAR TURŞUSU

Bloğumda pancar çorbası ve pancarlı ekmekten sonra sıra pancar turşusuna gelmişti. Ama bildiğimiz turşulardan değil bu. Olması için öyle günlerce beklemek gerekmiyor. Akşam yapıp ertesi gün yiyebilirsiniz. Ya da sabah yapıp akşam içebilirsiniz. Afiyet olsun, yarasın.

4-5 adet pancar
1 çay bardağı elma sirkesi
2 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı şeker
4 diş sarımsak

Pancarlar kabukları soyulmadan iyice yıkanır. Düdüklü tencereye bütün halde konur. Üzerine çıkacak kadar suyla doldurup 20 dakika pişirilir (Çatal batacak kadar) Soğuduktan sonra kabukları sıyrılır. (Pişmiş pancarın kabukarı çok kolay soyuluyor) İstenilen büyüklükte kesilerek cam bir kavanozun içine haşlama suyu ile birlikte konur. Sirke, tuz, şeker, ve ezilmiş sarımsak ilave edilip kavanozun ağzı kapatılır. Yarım gün sonra yemek için hazırdır.

1 yorum:

fuat gencal dedi ki...

Ellerinize sağlık.

Saygılar.