arka

17 Ağustos 2010 Salı

TERBİYELİ KUZU İNCİK HAŞLAMA, DÜDÜKLÜ TENCEREDE



Oldukça kolay hazırlanan harika bir yemek.

4 tane kuzu incik
2 tane orta boy patates
1 tane orta boy havuç
1 tane kuru soğan
2-3 diş sarımsak
1 çay kaşığı tane karabiber
defne yaprağı
tuz
1 yumurta sarısı
1/2 limon suyu

Kemikli kuzu incikler yıkanarak düdüklü tencereye konur. Üzerini bir parmak geçecek kadar soğuk su konulur ve  buhar çıktıktan sonra 20 dakika pişirilir.

Daha sonra içine iri doğranmış patates, havuç, 1 bütün kuru soğan, sarımsak, defne yaprağı, tane karabiber, tuz ilave edilir. Buhar çıktıktan sonra 10 dakika tekrar pişirilir. Kapağı açılıp soğan ve defne yaprağı çıkartılır.

Yumurta sarısı ve limon suyu çırpılarak yemeğin suyu ile iyice  inceltilir. Yavaş yavaş yemeğe katılarak kısık ateşte bir taşım daha kaynatılır.

1 yorum:

Fuat Gencal dedi ki...

Ellerinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor. Şifa dolu bir lezzet.

Saygılar.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...