arka

28 Ağustos 2010 Cumartesi

RAMAZAN PİDESİ

Tarifi aldığım arkadaşım Sibel'e teşekkürler. Hayatımda yediğim en güzel pideydi...

300 gr beyaz un
1/2 paket yaş maya
1,5 tatlı kaşığı toz şeker
1,5 çay kaşığı tuz
1,5 çay bardağı ılık su
1 yumurta sarısı
susam, çörek otu

1/2 paket yaş maya 1 çay bardağı ılık su içinde  toz şekerle birlikte eritilir. Un derin bir kap içerisine elenir, tuz ilave edilir. Mayalı karışım yavaş yavaş dökülürken çatalla karıştırılır. Karıştırırken yarım çay bardağı daha su ilave edilir. Kek hamurundan biraz daha koyu bir hamur elde edilir. Üzeri nemli bir bezle kapatılarak 1 saat dinlendirilir.

Tepsinin altına yağlı kağıt yerleştirilir, ya da biraz yağlayıp tam buğday unu, kepekli un serpilir. Kabarmış olan hamurumuz tepsinin ortasına konur. Yarım çay bardağı ılık su yumurta sarısı ile çıırpılır ve elimizi bu karışım içine daldırıp hamura bastırarak yuvarlak şekil verilir. Üzerine bolca susam ve çörek otu serpilir. 220 derece fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirilir.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...