arka

8 Aralık 2010 Çarşamba

KAYMAKLI AYVA TATLISI ,DÜDÜKLÜ TENCEREDE



Bu az şekerli ayva tatlısı tarifi, isteğe göre şeker miktarı arttırılabilir. Ayvanın çekirdekleri çok güzel kırmızı renk veriyor. Bu yüzden atmayıp kullanıyoruz. Afiyet olsun...

3 adet ayva
6 çorba kaşığı toz şeker (silme)
1 su bardağı su
6 dilim kaymak

Ayvaların kabukları soyulup boydan ikiye kesilir. Ortadaki talaş kısmı ve çekirdekleri çıkarılır. (Ellere dikkat) Çekirdekler düdüklü tencerenin dibine serpilir. Sonra ayvalar çukur kısımları üste gelecek şekilde yerleştirilir. Oyulmuş kısımlara 1 silme çorba kaşığı toz şeker doldurulur.

Tencerenin kenarından 1 bardağı su konur ve buhar çıktıktan sonra 10 dakika pişirilir. Kapağı açıldıktan sonra da bir süre şurup koyulaşana kadar kapak açık olarak çok kısık ateşte kaynatılır. (yaklaşık 15 dk) Tencerede soğumaya bırakılır.

Çukur kısımlar üste gelecek şekilde tabaklara alınır. Üzerlerine şurup pay edilir. Birer dilim kaymak konarak servis yapılır.

3 yorum:

fuat gencal dedi ki...

Şifa dolu bir lezzet ellerinize, emeğinize sağlık.

Saygılar.

Adsız dedi ki...

bende yemek tarifi yapabilirmiyim nesrin
levent gür

Lezzet Taneleri dedi ki...

Ellerinize sağlık harika görünüyor.Bende bloğuma beklerim.Lezzet taneleri.blogspot.com