arka

28 Aralık 2010 Salı

KUZU PİRZOLA FIRINDA IZGARA


4 kalem kuzu pirzola
1 kahve fincanı ayçiçek yağı
1 kahve fincanı süt
1 baş soğan
tuz

Kuzu pirzola kasaptan hafif dövülmüş olarak alınır. Soğan ay şeklinde doğranır. Ayçiçek yağı ve sütle bir kapta karıştırılır. Etler de terbiye üzerini örtecek şekilde içine konur. En az 4 ya da 5 saat, mümkünse 1 gece, hatta 1 gün buzdolabında bekletilir.

Etler buzdolabından çıkarılıp oda sıcaklığına gelene kadar bekletilir. Etlerin üzerindeki soğanlar atılır. Fırının ızgara kısmı 250 dereceye ayarlanır. Pirzolaların  önce bir tarafı 5 dakika civarı pişirilir. Fırın ısısı 200 dereceye düşürülür. Sonra diğer tarafı daha kısa süre pişirilir ve kurutmadan fırından çıkarılır. Tuz ve arzu edilirse kekik serpilip servis yapılır.


Afiyet olsun...

2 yorum:

ZELİHA-UMUTSEPETİ dedi ki...

Ben yeni yemek yemiştim,çok da yedim diye hayıflanıyordum :)
Şu fotoyu gördükten sonra bir açlık hissettim ama sanki :)
Öyle cazibeli gözüküyor ki hayır demek imkansız:)
Ellerine sağlık,afiyet şifa olsun..
sevgilerimle..

Yemek Tarifleri dedi ki...

Çok güzel görünüyor :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...