arka

15 Mart 2010 Pazartesi

LİMONLU CHEESECAKE


Fotoğraftaki cheesecake ablam tarafından yapıldı. Limon tadını sevmediğinden limon yerine portakal kullanmış. Sonra ben tarife sadık kalarak limonlu yaptım ama portakallı daha güzeldi bence.
Ablamın ellerine sağlık...

tabanı için :
1.5 paket eti burçak bisküvi
100 gr tereyağı
1 çay kaşığı tarçın

peynir dolgusu için :
500 gr süzme yoğurt
200 gr pınar krem peynir
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı limon suyu
2 yemek kaşığı krema
1 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu

sosu için :
1 çay bardağı toz şeker
1 yumurta
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
1 çay bardağı limon suyu

Bisküviler rondoda un haline getirilir. Tarçın eklenir. Tereyağ eritilerek üzerine dökülüp iyice karıştırılır. Kelepçeli kalıbın içine yağlı kağıt konur. Malzeme üzerine sıkıca bastırılarak yayılır. Buzdolabında 30 dk. bekletilir.

Oda sıcaklığındaki süzme yoğurt, krem peynir, şeker, un, krema, limon kabuğu rendesi ve limon suyu mikserle orta devirde 3 dk. çırpılır. Yumurtalar teker teker ilave edilip orta devirde tekrar karıştırılır. Buzdolabından çıkarılmış bisküvi-tereyağ karışımının üzerine dökülür. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dk. pişirilir. Fırından çıkartmadan, fırın kapağı aralık bırakılarak 1 saat soğuması beklenir. Oda sıcaklığında iyice soğuduktan sonra üzeri örtülerek buzdolabında 1 gece dinlendirilir.

Ertesi gün sos malzemesinin tamamı cam bir kaseye konularak içinde su olan bir kabın içinde ateşe oturtulur. Kıvamlı bir sos olana kadar 10-15 dk. sürekli karıştırılır. Kase sudan çıkartılıp soğutulur ve cheesecake in üzerine dökülür. 2 saat daha buzdolabında bekletilip nane ve meyvelerle süslenerek servis yapılır.

1 yorum:

bellek dedi ki...

Çizkek mükemmel görünüyor.En kısa zaman da bu lezzeti ben de yapacağım.Ellerine sağlık. Sevgiyle kal .