arka

5 Mart 2010 Cuma

KEMİK SUYU FAYDALI MI

2016 yılından not:
Aşağıdaki yazıyı taa 2010 yılında yazmıştım. Kemik suyunun faydasıyla ilgili internette pek birşey bulamamıştım. Bulabildiklerimde de doktorlar olumsuz konuşuyordu.

Benim gibi kemik suyunun faydasını merak edenler o kadar çokmuş ki bloğumda en çok okunan kayıt bu oldu. 2010 yılından beri yüzbin küsür kere ziyaret edilmiş.  

Yıl oldu 2016. Dünyada herşey hızla değişirken eminim kemik suyunun faydaları ile ilgili uzman görüşleri de değişmiştir. Benim kemik suyuna inancım tam olduğundan ve evde hep yaptığımdan açıkçası dönüp tekrar araştırma ihtiyacı duymadım. Ve internette konuyla ilgili arama yapıldığında ilk sıralarda gelen yazım güncelliğini oldukça yitirmiş oldu.

 Ancak insanlar yorum kısmında tecrübelerini ve fikirlerini paylaştıkları için güncel olmamasına rağmen yazıyı silemedim.

Bir iki gün önce adını vermeyen bir arkadaş yazıyı silmem gerektiği konusunda beni uyarınca bu notu yazmaya karar verdim.

Yani direk yorumları okumaya geçebilirsiniz.

Aynı zamanda sizin ulaştığınız güncel bir bilgi varsa yorum kısmında paylaşırsanız diğer arama yapanlara yardımcı olmuş olursunuz.

Sevgiler... 

Kemik suyunun kalsiyum açısından zengin olduğunu, özellikle de çocuklara ve kemiği kırılanlara bol bol verildiğini duymuştum. Elimdeki yemek kitaplarından ve internetten nasıl yapıldığını öğrendim ve mutfağımızın vazgeçilmezi oldu. Birkaç gün önce bloğumda da tarifini verdim. Sonra merak ettim; gerçekten faydası var mı, İçindeki kalsiyum oranı nedir? Çocuklara ne sıklıkta verilmeli?

Geçtim  internetin başına ve şok oldum! Küçük çocukları olan anneler forumlarda çocuk doktorlarına sormuşlar verelim mi bebeklerimize diye. Doktorların genel yanıtı ise şöyle : "Vermekte hiçbir zarar yok ama faydası da yok. Sadece yemeklere lezzet verir. Çocuğunuzun kalsiyum almasını istiyorsanız etin kendisini yedirin. Kaynatmakla kemiğin içindeki kalsiyum suya geçmez." Sadece bir tanesi "Kaynatırken içine limon sıkarsanız faydalı, yoksa hiçbir değeri yok." demiş.

Gelelim kemik iliğine... yağ ve protein açısından çok zengin. Aynı zamanda yüksek kolesterol içeriyor. Bu yüzden yemeyin, çocuklarınıza da yedirmeyin diyor yine doktorlar.

Doktorlara güvenmeli mi peki. Eskiden ıspanakta demir var derlerdi...Domates yiyin kanserden korur derlerdi... Yaşlılar sakın yumurta yemesin derlerdi... Şimdi hepsini yalanlıyorlar. İngilizce adıyla (stock) aradım belki yabancı sitelerde ilgili  bişeyler bulurum diye ama sabrımın yettiği kadar baktığımda tamamen stock yapımına yoğunlaştıkları anladım.

Tabi ben kemik suyunun faydalarını araken başka şeyler öğrendim: Profesyonel mutfak dilinde de kemik suyuna stok diyorlar. Fransızların çorba,sos ve sulu yemek yapımında temel maddesiymiş stoklar. Tavuk, balık ya da sığır kemiğinden yapılıyor. Arman Kırım stok yapmanın inceliklerini detaylı olarak anlatmış. Ben de  blogdaki tarifimi  hemen güncelledim.

Peki bu yapımı zahmetli ama faydasız malzemeyi bu bilgiler ışığında yapmaya devam edecek miyim?  Kemik suyunu geç buldum, çabuk kaybetmeye hiç niyetim yok. Hiç bir işe yaramasa da yemeklere, çorbalara, pilavlara verdiği lezzetten vazgeçecek değilim. Hazır bulyon yada lezzet arttırıcılardan kullanmayı da düşünmediğime göre...Hem belki doktorlar yanlış biliyorlardır. Belki vardır bir faydası. Belli mi olur...


44 yorum:

Adsız dedi ki...

Selam..Kemik suyu ile ilgili aynı yorumu bende doktorumdan almıştım, kızım bebekken. Zaten yeni bir öneriydi ve bir tecrübemde, duyumumda yoktu kemik suyunun faydalarıyla ilgili. Ancak arkadaşımın eşi ciddi bir trafik kazasında kaburga kemiklerinden bazıları kırılmış ve diz kapağı dört parçaya ayrılmıştı. Kendisine herkesin kemik suyu kaynatarak çorba yapmasını önerdiği sıralarda yanındaydım. Tecrübelerini, bildiklerini anlattılar. Arkadaşımda hergün kemiği kaynatıp, suyu ile çorba yapmış. Eşi yaklaşık 1,5 - 2 ay kadar kısa zamanda ayağa kalktı. Mademki o kadar faydasız, neden kemikleri hızla tedavi ediyor?

Adsız dedi ki...

ARTIK GÜNÜMÜZDE AĞZI OLAN KONUŞUYOR HESABI O FAYDASIZ BU FAYDASIZ SANKİ İLAÇLARIN YAN ETKİLERİ ÇOK FAYDALI..ET SUYU KEMİK SUYU TAVUK SUYU BU 3 GIDA DA ÖZELLİKLE HASTA İÇİN EN GÜZEL SUNUM BENCE.. BEN DE KEMİK SUYU HAZIRLAYIP Bİ AN ÖNCE İÇMEK İSTİYORUM..HERKESE SAĞLIKLI GÜNLER

Adsız dedi ki...

Merhaba :) Benim eşim öğretmen ve sınıfında çok uzun boylu bir çocuk vardı. Anne ve babası kısa boylu olmasına rağmen öğrencisi 7 yaşındayken 13 yaşında gösteriyordu. Eşim öğrencisinin annesine özel olarak bir vitamin veya değişik bir şey veriyor musunuz diye sorduğunda ; annesi bebekliğinden beri oğluma kemik suyu kaynatır içiririm demiş.

Günümüzde tabii ki tıp ve bilim çok ilerledi. Muhakkak ki doktorlarımız çok değerli bilgilere sahipler ama ben her dediklerine inanmıyorum . Maalesef herkes insanların sağlığıyla oynuyor. Doktorlar pastörize süt içirin veya hazır mama yedirin diyorlar ama ben çocuklarımıza artık herşeyin doğalını yedirip içirmekten yanayım. Bu yüzden de herkese bulabilirse köy sütü, köy yumurtası, köylerden alınmış sebze meyve yemelerini tavsiye ediyorum. Muhakkak bulunduğunuz yerlere yakın köyler vardır. Emin olun hem bu besinler daha faydalı ve tadları da daha güzel.

Adsız dedi ki...

yaşasın kemik suyu :D

Adsız dedi ki...

çorba ve yemeklere muthiş bir lezzet verdiği tartışılmaz..

Unknown dedi ki...

kesinlikle faydası olduğuna inanıyorum,kızım açısından biliyorum çok zayıf ve boyu fazla uzun değil çok minyon diyebiliriz 3 yaşındayken 90 cm civarında 9.5 kilo felandı.bende kemik suyuna özen gösteriyorum özellikle ilikli kemik alıp kaynatıp kağıt bardaklarla dondurucuya atıp her pişirdiğim yemeğe bir bardağını ilave ediyorum,yaşıtlarına göre en alt sınırda belki kızım ama 1 yıl içinde boyu 98,5 cm olabildi ve kilosu 12.3 ama ilerleme oldu bunu biliyorum.denedim 3-4 aydır kemik suyu vermiyorum kilosuda aynı kaldı boyu da inanılmaz ama gerçek.Ben faydalı olduğuna inanıyorum.Ayrıca sütü sütçünüzden alın yoğurdunuzuda kendiniz yapın ölçü en küçük bal kavanozları silme 2 çay kaşığı yoğurtla tutturulabiliyor ılıkken tutturun sarın 3.5 saatte tamam taze yoğurt gibisi yok emin olun.çocuğunuz danone diye mi tutturuyo yapın muhallebiyi bir miktar iyisinden sütli çikolata karıştırıp eritin bayılırlar,hazır meyve suyu yerine meyveleri kaynatın harika oluyor.

Adsız dedi ki...

benım oglumun bacagında kaval kemıgı kırıldı gecen hafta amelıyat oldu...ve su an bende mutfakta kemık suyu yapmaktayım...aslında doktorların da dedıgı gıbı hıc bır faydası yok kemıklere:))yanı artık soyle dusunuyorum!!!evet cok lezız bır corba olabılır yemegını yapıp yıyebılırız...amaa kımse kusura bakmasın yok boyu kısaydı yok kırıgı vardı ıyı oldu dıye kımse kendını kandırmasın!!!!butun bunlar sızce sadece kemık suyuylamı oldu yanı!!!:)))oglum amelıyatını baltalımanı kemık hastanesınde oldu ve hergun fızık tedavı ıcın ordayız...sımdı sırf kemık uzerıne egıtım gormus prof ların ve doktorların dedıklerını hıcte kulak arkası yapmam!!!!bem doktor degılım doktor olan onlar:)))ve tabıykı neyın ıyı gelıp gelmedıgını onlar daha ıyı bılır...

akıllı anne dedi ki...

geçmiş olsun
Nesrin Galatalı

Adsız dedi ki...

merhaba bende 17 ağustosta trafik kazası geçirdim kemik suyu gerçekten faydalı kemik suyu içerek kemiklerimin dahada güçlendiğini hssediyorum bence yararı var kulak ardı etmeyin herkese sağlıklı gunler.....

nesrin galatalı dedi ki...

Geçmiş olsun,
Umarım en kısa zamanada eski sağlığınıza kavuşursunuz.

Adsız dedi ki...

ingilizce bir kaynakta faydalarını okudum ama : http://kellythekitchenkop.com/2009/01/part-1-health-benefits-of-bone-broth-homemade-stock-beef-chicken-turkey-etc.html

http://www.frenchonionsoups.com/French-Onion-Soup-Articles/health-benefits-of-beef-broth.php

bu arada broth da et veya tavuk suyuna çorba demekmiş

Unknown dedi ki...

merhabalar... ben berkay.
kemik suyuna çorba ararken kendimi kemik suyu faydalımı değilmi tartışmasının içinde buldum :) benimde başımdan bir kemik suyu olayı geçti.
geçen yıl ocak ayında iş yerinde kaza sonucu ayak bileğim kırıldı ve alçıya alındı doktor ağrı kesici, krem, antibiyotik vs.. bir sürü hap verdi. 15 gün sonra kontrole gel ayağınada hiç basma ameliyat olma ihtimalin var dedi. çünkü bu gibi kırıklarda ameliyat olup platin, vida gibi şeyler takılıp 5-6 ayda zorla geçiyormuş. eve geldikten sonra birkaç gün hapları düzenli kullandım hiç haraket etmeden yattım. geçmiş olsuna gelenler oldu tabi hepsi farklı tarifler verip tedavi yöntemleri anlattılar aklıma tek yatan kemik çorbası oldu basit ve çok lezzetli :) 3. günden sonra ilaçları kullanmayı bırakıp kemik çorbası içmeye başladım 15 gün sonra doktora gittiğimde doktor hayretler içersinde kaldı bu kadar kısa sürede nasıl iyileştim diye. alçıyı aldılar 10 gün de fizik tedaviye gittim 1 ayda içersinde koşmaya başladım. işte o kemik suyu tarifini kaybetmiştim onu ararken kendimi burda buldum :)

Mustafa dedi ki...

MerhabaLar ßende Kemik Suyu FaydaLımı Diye Araştırırken Kendi mi ßurda ßuLdum 1 Ay Önce ßacak Uzatma İçin AmeLiyat OLdum Kemik Suyu Kemiğin Kaynamasında Ne Kadar FaydaLı Ve Çok YağLı ßir Şey İnsanın İçesi GeLmiyor ALLah Herkesin Sifasını Versin

nesrin galatalı dedi ki...

Geçmiş olsun...

Adsız dedi ki...

ya bırakın su doktorları benim annem baba ammem çogu doktordan vallahi daha bilgili neden çünkü hesi yaşamis tecrübe edinmiş onlara kalsa kalsiyum ilaçlarına dayanın derler boş bazzen bildiğinden şaşma nesil çürüyo arkadaşlar neden hep yapay hep artık ben şu paket sütlere bile pek güvenemiyorum onlrda ble katkı var bbos yok tereyagı kolestrol yok damar tıkanıklıgı yok yumurta öyle lan adam gibi çıksınlarda şu fasfod nekadar faydasız olduklarını anlatsınlar hamburgerleri bir kez yedim ne igrenç bişe ya faydası yok zararı var boş konuşuyolar anneniz babanın neneleriniz çok daha iyi bilir onları dinleyin

tragedy dedi ki...

KEMIK SUYU FAYDALARI

Ne soğuk bir kış gün boyunca ev yapımı çorba sıcak bir kase daha iyi? Tarih boyunca hemen hemen her kültürde besin önemi, çok yönlülük ve genel tadına için kemik suyu kullandı. Çin tıbbı uygulayıcıları böbrek, destek sindirim sistemlerini güçlendirmek ve kan oluşturmak için kemik suyu kullanın. Bu terim "Musevi penisilin" hücre iltihabı inhibe eder ve soğuk algınlığı semptomları hafifletmek için bilinen tavuk çorbası, için kullanılır. Ve İngiliz yudum sığır çay , ya da et suyu, Viktorya döneminden bu yana kullanılan.

Modernite mağaza satın stok Sundu ise daha rahat ve kullanımı kolay olarak, nadiren bu akupunktur gibi alternatif şifacılar tarafından lanse edilmiştir ev yapımı suyu, en sağlık yararları taşıyan Chris Kressler; gıda aktivist Jenny McGruther ve yazarı ve kurucularından Weston A. Price Vakfı Sally Fallon (kim bizim de sahip videolar var kaynakları bölümü ).

Basitçe söylemek gerekirse, kemik suyu, balık kafaları oxtails gibi hayvan kemikleri yapılmış ev yapımı stok. Ya da sizin seçtiğiniz herhangi bir diğer hayvan - Sen bütün hindi veya balık leşleri ya da kuzu, domuz, geyik eti parçaları kullanabilirsiniz. Noktası saat veya gün boyunca suda kemikleri (genellikle bir hayvandan) kaynamaya etmektir. Eğer yemek daha uzun, daha besleyici alır ve Bette ürün bozulur ve tüm besinleri ortaya çıkarır. İşte benim olan Kemik suyu tarifleri (PDF).

Kemik suyu bir süper gıda olarak bilinir. Protein, mineral ve yağ dahil olmak üzere - - pişirme işlemi kemik ve bağ dokusu ayırır çeşitli şekillerde vücut iyileşirler. Kemik suyu saf doğadan geldiği için ve, bazen özellikle ciddi sindirim sorunları olan insanlar için, takviyeleri alarak daha yararlı.

Eğer kemik suyu yemek, bu kollajen ile vücut besler, hangi bina kemik hücrelerinin blok, bağ, kıkırdak ve beyindir. Jelatin, gıda olarak kullanılan kollajen biçimi, sıvı vücuda hızla içine ve çok çaba olmadan absorbe olur çünkü sindirim yardımcı olmak için (diğer yararları arasında) kullanılır. Genellikle çok güvenli ve vücut için tolere edilebilir, çünkü gıda duyarlılığı ve gastrointestinal bozukluğu olan kişiler için kemik suyu mükemmel yapma.

Kemik suyu diğer erdemleri vardır. Kemik iliği vücuttaki hücrelere oksijen taşıyarak bağışıklık sistemine yardımcı olur. Kalsiyum ve fosfor gibi mineraller sağlıklı kemikler sağlamak ve enerji üretimi için gereklidir. Ve böyle eklemleri ve tavuk ayağı gibi kıkırdak-zengin kemik kullanarak artrit ve diğer dejeneratif eklem hastalıkları tedavisinde etkili olduğu söyleniyor.

Örneğin, glutene karşı bir intolerans nedeniyle sindirim sorunları çeşitli muzdarip Çölyak hastalığı olan insanlar, genellikle kemik suyu sindirim rahatsızlığa neden olmadan sistem superfeed için bir yol bulacaksınız. Hatta rahat takviyeleri sindiremez benim hastalar için reçete başlamıştır. Gluten stres saldıran hiper-uyanık nedenle bu örnekte, bağışıklık sistemi aynı zamanda kereviz, fasulye ve tavuk gibi yararlı besinler saldırı olabilir, olmuştur. Vücut bağırsak astar gibi hasarlı dokuların yeniden oluşturmak için suyu içinde kollajen ve bağ dokusu kullanır. Bu şekilde, kemik suyu rahatsız edici gövdesi olmadan bağırsak iyileştirir.

Kendi lezzetli suyu yaparken, kemikler, çok uygun fiyatlarla için mahalle kasap temin edilebilir. Ot ile beslenen sığır kemikleri ve diğer malzemelerin kullandığınızdan emin olun, balık vahşi yakalanmış, ya da tavuk mera-kaldırdı. Bu suyu yağ daha az inflamatuar ve yüksek besin değeri olmasını sağlayacaktır. Inflamatuar ne kadar yağ daha fazla bilgi için, benim video check out .

Sağlık,

Dr Auer

Adsız dedi ki...

Ben yaklaşık olarak alternatif sağlık konularına kafa yorarak edindiğim her türlü ufak dahi olsa bilgiyi, düşünüp, tartıp, değerlendirmeye ve netice elde etmeye çalışıyorum. 40 üzeri yaşıma rağmen son 3 yıldır artık hastalıklarımı önleyebiliyorum yani bioenerji dengesi açısından mantığını buldum diyebilirim. Sadece psikolojik olarak kendimi çok güçlü hissetmek adına düşünürken çorbalık tavuk aldım ve tavuk suyu hazırlamaya koyuldum. İçerisindeki kemik iliğinin ve yağlarının sinir sistemini güçlendireceğini düşünüyordum.

Aman Allahım inanamıyorum yediğim bu tavuk suyuna pilav sanki moralmen bana doping etkisi yaptı. Sizi bilmem ama ben aradığımı buldum diyebilirim. Boy uzaması, kemik kaynaması vs konusundaki tüm tecrübelere çok inanıyorum, tüm yorumları başta sona okudum. Tecrübemi ihtiyacı olanlarla paylaşmak istedim. Hiç bir psikolojik ilacın bu kadar etki edeceğini kesinlikle sanmıyorum.

Hatta inanarak tahmin edebiliyorum ki kimin ne sorunu varsa, bu kemik suyu kesinlikle en tabi doğal naturel alternatif güçlü bir besin. İlla ki sağlık problemi olması şart değil, sağlıklı her insan tüketmeli bence. Zaten etlerde madem hormon var, en masumu bence bu kemik suları. Hatta her türlü hastalığı önlemeye ve iyileştirmeye de güçlü yardımcı olacağı kanaatindeyim iddialı bir şekilde. Çok önceleri bir forumda okumuştum doktor cevap yazıyor soru soran hastaya; "Tavuksuyu çorbası her nedense soğuk algınlığına boğazyolu enfeksiyonlarına çok iyi geliyor" diyor :)

Ameliyat olması gereken kardeşimizin kemik suyu ile aldığı kısa süredeki neticeye gönülden inanıyorum.

1 haftadır yosun tabletleri kullnıyordum büyük bir ümitle. 1 haftada hissetmediğim ve alamadığım psikolojik güçlü neticeyi basit bir çorbalık kemiklerin suyuyla ilk denemede aldım.

Ben uzman değilim ama 7-8 yıldır ALTERNATİF SAĞLIK konularına kafa yoran biri olarak kesinlikle çok eminim ve tavsiye ediyorum.

Unknown dedi ki...

Ben 4 sene önce çok ciddi bir trafik kazası geçirdim. Yaklaşık 5 saatlik bir ameliyat geçirdim. Bacağımda birbirinden uzağa gitmiş parçaları olan dört ana kırık vardı. Burada arkadaşların yazdığı gibi çorba şeklinde değil birşeyden fayda elde etmek istiyorsanız herşeyi sade tüketeceksiniz ki kimyasal olarak birbirini etkilemesin. Annem evde hem ilikli kemik suyu hem de paça suyu hazırladı.Temizliği yapıldıktan sonra hiçbir şey katmadan normal yöntemlerle kaynatıp soğumaya bırakıyorsunuz. Soğuduktan sonra buzdolabında 6 saat kadar bekletip donmuş olan yağı alıyorsunuz. Sabah kahvaltıdan önce yarım litre kemik suyu. öğlen yemekten yarım saat önce paça suyu akşam yemekten yarım saat önce tekrar kemik suyu içine limon dahi sıkmadan,tuz veya baharat atmadan tüketiyorsunuz. 2. Ay kontrolüne gittiğimde doktorum şaşkınlığını gizleyemeyerek ne yapıyorsanız devam edin dedi ben sana ilaç dahi vermedim, kemikler arası hücre yapımı çok hızlı ve iyileşme çok iyi dedi. Bu gün çok iyi durumdayım ve çok şükür kırıklar iyileşmiş durumda. Kan değerlerime bakıldığında ise hepsi tüm limitlerin ortasındaydı.Hiçbirinde kolesterol ya da başka bir değer yüksek değildi. Maaalesef doktorlarımız Türkiye de alternatif tıbbı biliyor ama ısrarla uygulamıyor. Bizler hasta olarak kendilerinden her zaman ilaç bekleriz. Ama bana söylediği sana verebileceğim bir ilaç yok zamanla iyileşecek demesiydi. Kendisi çok kaliteli bir doktor teşekkür ederim ameliyat için ancak kemik ya da paça suyunu özellikle yağı alınmış ve içine birşey katılmadan yemeklerden yarım saat önce en az yarım litre tüketilmesini hastalarına önermelerinin iyi olacağını düşünüyorum... Herkese sıhhatli günler dileğiyle....

nesrin galatalı dedi ki...

Paylaşımınız için çok teşekkürler Selim Bey. Çok faydalı oldu.

Adsız dedi ki...

16 yaşındayım boyum 1.50 uzaması için içmeye başladım acaba geç mi kalmışım lütfen cevap verin

Adsız dedi ki...

Maalesef tıp bilimi sandığımız kadar ilerlemiş değil bu yüzden tecrübeleri dikkate almakta yarar var. Tabiki kemik suyu faydalı. Bebegimin corbalarini kemik suyuna yapmaya devam edeceğim.

Adsız dedi ki...

Benim 2 küçük çocuğum var,kemik suyu bugüne kadar hiç yapmadım,arkadaşlarımlada bu konuyu çok tartışmısımdır,kemik suyu bizim çocukluğumuzda evet çok faydalıyı,şu an antibiyotik verilmeden yetişen hayvan nerdeyse yok,eğer köyde kendi yetiştirdiğiniz organik tavuğunuz (marketlerde organik diye satılan tavuklarda gerçek anlamda organik değil) ,dananız,kuzunuz yoksa kemik suyu yapmayın,hayvanlar yetiştirilirken verilen antibiyotikler,hormonlar kemikte birikiyor ve siz çocuğunuza bunu içiriyorsunuz,eğer ısrarla kemik suyu yapıcım diyorsanızda bunu kuzudan yada deniz balığından yapın,benim çocuklarım çok nadir hasta olur,ve özellikle kızım yaşıtlarından uzun

Adsız dedi ki...

Doğaya atılan her türlü zararlı atıklar, bitkiler ve otlar ile büyük baş hayvanların kemiklerinde birikirmiş.Kemiklerden bu zararlı atıklar atılamazmış. Kemik suyunu kaynattığımızda bu zararlı maddeler suya geçermis.

merve dedi ki...

merhaba. öncelikle tarif için tşk ederim. çorba yaparken sığır iliği suyundan ne kadar eklemeliyim? tamamen bu sudan yapılrsa tadı çok mu ağır olur? yemek yapmaya yeni başladığım için göz kararını pek yapamıyorum daha:=)) tşk ederim.

nesrin galatalı dedi ki...

Merve Hanım selam.
Kemik suyunu ne kadar ekleyeceğiniz tabi ki sizin ağız tadınızla ilgili. Tamamı kemik suyundan olunca bana ağır geliyor. Ben 4 kişilik çorbaya yaklaşık 1 çay bardağı kadar ekliyorum.
Sevgiler.

Adsız dedi ki...

Supersiniz valla yaşanmış hikayeler dışında yok öyle olunca boyle oluyormuş yok bisey katarsanız ters tepiyormus. Lütfen yapmayın arkadaş doktor dediğimiz bunun okuluna gidip sınavlarını hakkıyla yada kopya çekerek gecen sizin bizim gibi insanlar ve hepside bir ise yaramıyor demiyor. Ayrıca yemeklerinize kattiginiz jelatinler neyle yapılıyor ve bu jelatinler glutamin miktarı bakımından protein tozlarindan bile fazla. Ki hem sizin hemde çocuklarınızın kas ve kemik gelişimi için en önemli aminoasittir. İlaç aldığınızda anlamasanizda prospektusune bakıp heee bak boyle oluyormuş dediğimiz olmustur. Aynısını da internette kemiğin içeriği olarak bakarsanız nasıl bir durumla karsilasacaginizi bilirsiniz. Sürcü lisan eylediysek affola.

Adsız dedi ki...

Et suyunun tadi eksimidir

nesrin galatalı dedi ki...

Hayır değildir.

Adsız dedi ki...

Salma Hayek inek kemğini kaynatıp içine de elma sirkesi koyup her gün bir fincan içiyormuş.
Güzelliğini buna borçluymuş. Kemik suyunda bol kolajen olduğu için cilt dokusunu yeniliyormuş.

Unknown dedi ki...

Ben birde bu yaziyi okumanizi tavsiye ediyorum.birde kemik suyu 12 saat kaynatilarak yapiliyor.deneyimleyenlerin dedigine gore cilt bakim yapilmis gibi parlak ve enerji cok yuksek :) alkali beslenenlerde iciyor. http://pinoeatshealthy.com/kemik-suyunun-yararlari-ve-yapilisi/

kadir yaşar dedi ki...

çocukluğumdan buyana süper bir bakımla yetiştim.ayrıca çok yoğun spor yaptım.birkez ama bir kez doktora gitmedim.şaka yollu herkeze 135 sene yaşıyacağımı söylüyorum.kemik suyu müthiş birşey,köy sütü yumurtası tereyağı çok iyi bal çok çok iyi sızma yağ vs.vs.iflas ettiğim için kendimi toparlamam uzun zaman aldı dolayısıyle oğlumla ilgilenemedim çocuk yürüyen ölüydü.kontrolü eime geçirdikten sonra yaşadıklarımı,oğluma uyguladım.şimdi iyi 1 yıl sonra inşallah kimse tanıyamıyacak.hayatın doğal olan kısmını yaşamak gerekir.

Unknown dedi ki...

9 aylık kızımın mamasına kelle paça yada kemik suyu katsam bi zararı olur mu acaba?

Adsız dedi ki...

tavuk suyu corbasi bile jewish/yahudi penisilin olarak biliniyor dunyada. ilik nasil faydali olmaz. ben kaynatip iciyorum. once firinlayin 40 dk sonra kaynatin. rengi daha koyu oluyor ve daha leziz.resimdeki kemik ama ilik kemigi degil bu arada. ilik yuvarlak oluyor. pisince isindeki ilik sicakla eriyip suya karisiyor.

Unknown dedi ki...

Yıl başında araba ile takla attık babamın omurların kırık oluştu Yeditepe Üniversitesi hastanasi Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı başkanın Prof.Dr verdiği tek tedavi boyunluk ve kaça ve kemik suyu çorbası şimdi sizin doktorlar kimdir bilinmez ama tarifini değiştirmek yerine bu APTAL yazıyı değiştirinki bu tip mevzuları internetten araştıran ZEKİLER milleti yanlış yönlendirmesin

pelin dedi ki...

Kemik suyunun cok fayali oldugunu dusunuyorum. Bebeklere cocuklara yedirmeyin diyorlar. Peki mamalarin icindeki abuk subuk o katki maddeleri cok mu saglikli ??? İcindekiler kismini okuyunca devamini okumaya sıkılıyor insan. Mamalarin icinde sut tozu peynir alti suyu cokmu faydali peki. Hic olmassa mis gibi corba icindede kemik suyu. Yarari az sa bile kotunun iyisi olsun. Zararini gordum diyen varmi ? Ama mamalar icin zararini gordum diyen cok bulursunuz . selamlar

Adsız dedi ki...

Kemik suyu, paça suyu inanılmaz faydalı. Vitamin, kalsiyum üzerinde duruluyor, ancak kolojen önemli. Kalojen vücudun esnekliğini sağlıyor. Yaşım altmışın üzerinde, her tarafım tutuluyordu, ve hareketlerim ağırlaşmıştı, tabii diz ağrıları da cabası. Yedi gün kür yaptım. Her sabah bir küçük kase paça suyu jölesi yedim.(Yüzünüzü buruşturmayın. Suyun nasıl hazırlandığı önemli. Kaynatırken kokulu otlar atıyorum. Artık limon veya sirke de ekleyeceğim. Kalsiyumundan yararlanabilmek için). Ve yemeklere kattım. Dördüncü günde vücudumdaki katılık gitmiş ve esneklik gelmişti. Tabii devam edince daha da iyi oldu. Kırıkları iyileştiren kolojen. Kemik veya paça suyu hazırlanıp küçük kaplarda buzlukta muhafaza edileilir ve istenildiği zaman yemeklere katılır. Maalesef tüm bilgilerine ve iyi niyetlerine rağmen çoğu doktor bilmiyor. Kitaptan öğrendikleri bilgileri tekrar ediyorlar. ve merak edip de araştırmıyorlar bile. Aman ezberler bozulmasın! Hazırlama şekli de önemli. Kemikten veya paçadan azami faydayı elde edebilmek için bir defalık kaynatma yeterli değil. Ne kadar uzun kaynatılsa da 4-5 kere kaynatılmalı. Yağdan kurtulmak istiyorsanız ilk önce bol suda birkaç taşım kaynatıp suyunu dökersiniz. Korkmayın bir içindeki faydalı maddeler kaybolmaz. Sonra üzerini örtecek kadar su koyar, suyun yarısına kadar gelinceye kadar kaynatılır. Yarıya gelen su bir kaba süzülür. Kemik veya paçanın üzerine tekrar yeni su konur (soğuk olabilir) tekrar suyu çektirilir yarıya kadar. Bu işlemi ben paçada 7-8 kere yapıyorum. Biriktirilen kemik/paça suyunu dolapta bekletin. Donduğunda jöle gibi olacak. Üzerindeki yağı da sıyırıp alırsanız, yağsız kemik/paça suyu elde etmiş olursunuz. Kollestrol ve kilo olmak korkusundan da kurtulmuş olursunuz. Jöleleri kaplara koyup, buzluğa kaldırınız. Akşam buzluktan çıkarıp, sabaha jöleyi yiyebilirsiniz. İnanılmaz faydasını gördüm. Kelimelere sığmaz. Yedi gün yükleme yapmıştım. Şimdi artık yemeklere katarak devam edeceğim inşallah. Bu arada kaynatırken tane karabiber de koyuyorum. Kokulu otları her kaynatmada değiştirmiyorum. Suyu süzülen kemiklerle birlikte onlar da süzülüyor ve tekrar taze su ile kaynatılıyor. Her seferinde suyu değiştirerek, kemiklerdeki kolojeni ve faydalı maddeleri iyice çekiyorsunuz. Bu kimya profesörü bir arkadaşım bilglilendirmiş ve bana yol göstermişti. Sağolsun.

Adsız dedi ki...

Kemik suyu, paça suyu inanılmaz faydalı. Vitamin, kalsiyum üzerinde duruluyor, ancak kolojen önemli. Kalojen vücudun esnekliğini sağlıyor. Yaşım altmışın üzerinde, her tarafım tutuluyordu, ve hareketlerim ağırlaşmıştı, tabii diz ağrıları da cabası. Yedi gün kür yaptım. Her sabah bir küçük kase paça suyu jölesi yedim.(Yüzünüzü buruşturmayın. Suyun nasıl hazırlandığı önemli. Kaynatırken kokulu otlar atıyorum. Artık limon veya sirke de ekleyeceğim. Kalsiyumundan yararlanabilmek için). Ve yemeklere kattım. Dördüncü günde vücudumdaki katılık gitmiş ve esneklik gelmişti. Tabii devam edince daha da iyi oldu. Kırıkları iyileştiren kolojen. Kemik veya paça suyu hazırlanıp küçük kaplarda buzlukta muhafaza edileilir ve istenildiği zaman yemeklere katılır. Maalesef tüm bilgilerine ve iyi niyetlerine rağmen çoğu doktor bilmiyor. Kitaptan öğrendikleri bilgileri tekrar ediyorlar. ve merak edip de araştırmıyorlar bile. Aman ezberler bozulmasın! Hazırlama şekli de önemli. Kemikten veya paçadan azami faydayı elde edebilmek için bir defalık kaynatma yeterli değil. Ne kadar uzun kaynatılsa da 4-5 kere kaynatılmalı. Yağdan kurtulmak istiyorsanız ilk önce bol suda birkaç taşım kaynatıp suyunu dökersiniz. Korkmayın bir içindeki faydalı maddeler kaybolmaz. Sonra üzerini örtecek kadar su koyar, suyun yarısına kadar gelinceye kadar kaynatılır. Yarıya gelen su bir kaba süzülür. Kemik veya paçanın üzerine tekrar yeni su konur (soğuk olabilir) tekrar suyu çektirilir yarıya kadar. Bu işlemi ben paçada 7-8 kere yapıyorum. Biriktirilen kemik/paça suyunu dolapta bekletin. Donduğunda jöle gibi olacak. Üzerindeki yağı da sıyırıp alırsanız, yağsız kemik/paça suyu elde etmiş olursunuz. Kollestrol ve kilo olmak korkusundan da kurtulmuş olursunuz. Jöleleri kaplara koyup, buzluğa kaldırınız. Akşam buzluktan çıkarıp, sabaha jöleyi yiyebilirsiniz. İnanılmaz faydasını gördüm. Kelimelere sığmaz. Yedi gün yükleme yapmıştım. Şimdi artık yemeklere katarak devam edeceğim inşallah. Bu arada kaynatırken tane karabiber de koyuyorum. Kokulu otları her kaynatmada değiştirmiyorum. Suyu süzülen kemiklerle birlikte onlar da süzülüyor ve tekrar taze su ile kaynatılıyor. Her seferinde suyu değiştirerek, kemiklerdeki kolojeni ve faydalı maddeleri iyice çekiyorsunuz. Bu kimya profesörü bir arkadaşım bilglilendirmiş ve bana yol göstermişti. Sağolsun.

gurmeanne dedi ki...

Gurmeanne Filiz Küse
Kemik suyunun kilo vermede de büyük rol oynadığını geçen hafta gittiğim beslenme uzmanım Özlem Akın Uzunhasanoğlu'ndan öğrendim kemiği kaynatırken içine mutlaka elma sirkesi ekle ve 8-10 saat kısık ateşte kaynat kemikteki faydalı bir madde( adını hatırlayamadım) o şekilde açığa çıkarmış ancak. hergün bir çaybardağı iç mutlaka dedi. Ben kemikli et suyu yapıyorum oğlum için, bol sebzeli sarımsaklı, faydası olmasa da lezzeti vazgeçilmez bence. özellikle ilikli kemikler bence çok faydalı.. modern tıp diye tabir edilen maalesef ki çoğunun ilaç firmaları tarafından satın alınmış doktorlar ve profesörlerden oluştuğu bu kapitalist sektöre körü körüne de teslim olmamak lazım diye düşünüyorum. Sevgiler..
web: www.gurmanne.com instagram= @gurmeanne

Nil GİRAY dedi ki...

Merhabalar, güzel bir yazı yazmışsınız. İnternette Türkçe kaynakların arttırılması açısından blog yazan herkese teşekkür ediyorum.

Ben de kızım 2 yaşına gelene kadar çoklu gıda proteini intoleransı (yani alerji gibi düşünebiliriz) ile boğuştuğum için çok fazla araştırma yaptım. Şuanda da kendime ve eşime GAPS diyeti uyguluyorum. GAPS diyetinin vazgeçilmesi kemik suyu ve et yemekleri. Kalsiyum açısından ne kadar zengin bilmiyorum ama bağırsak duvarını korumak, iyileştirmek dolayısıyla yenen besinlerin bağırsakta sağlıklı sindirimi için kemik suyunun çok önemli olduğu söyleniyor. İçerdiği jelatinimsi yapı da bağ dokuyu onarıyor. Aslında kırık çıkıklarda da iyileştirdiği kısım bağ doku. Bu yüzden kemiğin dışındaki yağlı tabakanın da atılması istenmiyor. Hatta kemiğin normal tencere kısık ateşte 12 saat-24 saat arası uzuun uzun kaynatılması isteniyor. Ne himetse düdüklü kullanmayın deniyor.

Bağırsak neden hasar görüyor derseniz; Kullanılan antibiyotikler ve vücuda yanlışlıkla alınan toksik maddeler bağırsak duvarına hasar veriyor ve vücudun tüm bağışıklık dengesi bozluluyor. Antibiyotikler yararlı bakterileri de öldürdüğü için bağırsak kendini tedavi edemiyor. Bu sebeple her antibiyotik kullanımından sonra mutlaka probiyotik takviye almak gerekiyor. Bunun içinde sirkesiz kurulmuş lahana turşusu 10 numaraymış. Bu gece eşimle turşu kurduk. Ben de yakın zamanda bloğumda tarifini vereceğim.

Sevgiler.

gezginilim.blogspot.com

Adsız dedi ki...

Bir arkadaş tanıdım omuz kemiği kırılmış. Hergün kemik suyu kaynatıp içmiş. Tabi iyileşmiş. Durumunu kontrol eden doktor, ne yaptın böyle kırık olduğu belli bile değil demiş. Eskisinden bile sağlam oldu diyordu.

la tahzen dedi ki...

teşekkür ederim

Adsız dedi ki...

Merhaba; bence aksi yorumda bulunan arkadaşlar ve Dr lar nasıl buyduklerini unutmuş olmalılar 😊yıllardır değişmeyen bir gerçek kemik suyu ,hatta özellikle ilikli olan kemiklerin suyu mucize gibi yıllarca duyduk hatta bizzat bizlerde içtik kemiği kırılan hastalanip yatan kim olursa yaşlı geNC yada çocuk herkese verilirdi.Dr özellikle tavsiye ederdi ben çocukken babanem özellikle kurban bayramlarinda pişirirken ililki olan parçaları verirdi bizde içinden çekerek yerdik 😊büyük bir keyifle. ... şimdi bebeğimë her corbasinda ve sebze puresinde katiyorum .. ek vitaminler koyacaginiza miss gibi kemik suyu tavuk suyu kullanın sağlıkla büyüsünler blog sahibi arkadaşada sevgiler iyiki yazmışsınız 👌👌👌 tüm annelere selaammmm olsunnnn 😙😙😙😙

Unknown dedi ki...

Merhaba; bence aksi yorumda bulunan arkadaşlar ve Dr lar nasıl buyduklerini unutmuş olmalılar ��yıllardır değişmeyen bir gerçek kemik suyu ,hatta özellikle ilikli olan kemiklerin suyu mucize gibi yıllarca duyduk hatta bizzat bizlerde içtik kemiği kırılan hastalanip yatan kim olursa yaşlı geNC yada çocuk herkese verilirdi.Dr özellikle tavsiye ederdi ben çocukken babanem özellikle kurban bayramlarinda pişirirken ililki olan parçaları verirdi bizde içinden çekerek yerdik ��büyük bir keyifle. ... şimdi bebeğimë her corbasinda ve sebze puresinde katiyorum .. ek vitaminler koyacaginiza miss gibi kemik suyu tavuk suyu kullanın sağlıkla büyüsünler blog sahibi arkadaşada sevgiler iyiki yazmışsınız ������ tüm annelere selaammmm olsunnnn ��������

Anne kurabiye dedi ki...

Kesinlikle ihtiyacim olan bilgilerdi. Yazan ve yorumlayanlara sukranlarimi sunuyorum :) bir de ben deneyecegim bu kemik suyunu :))