arka

17 Mart 2010 Çarşamba

KÖFTELİ ERZİNCAN ÇORBASI

8 su bardağı kemik suyu
200 gram dana kıyma
2 adet soğan
7-8 dal maydonoz yaprağı
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çorba kaşığı salça
1 su bardağı erişte
2 su bardağı yoğurt
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı kuru nane
tuz, karabiber

Kıymanın içine  tuz, karabiber, rendelenmiş 1 soğan, kıyılmış maydonoz yaprağı konup yoğrulur. Fındık büyüklüğünde yuvarlanır.

Doğranmış 1 soğan ve maydonoz sapları çorba tenceresinde 2 kaşık sıvı yağ ile hafifçe kavulur . Salça konulduktan sonra tekrar karıştırılır. Kemik suyu ve tuz konup kaynatılır. Kaynadıktan sonra erişte ve köfteler konarak yavaş yavaş pişirilir.

2 diş sarımsak dövülerek yoğurtla karıştırılır ve yarım bardak su ile sulandırılır. Çorbaya ilave edilip karıştırılır. 5 dakika daha kaynatılır. Üzerine kuru nane serpilir.

2 yorum:

gökyüzününelleri.blogspot.com dedi ki...

arkadaşım erzincan çorbasını nereden biliyorsun erzincanlımısın bizim çorbayı yaptığın için mutlu oldum sevgiler

nesrin galatalı dedi ki...

erzincanlı değilim ama sizin bu harika çorbanız dünyaca meşhur.

dün kayınvalidemlerdeydim, o da yapmış. içine nohut da koymuş. orjinali nasıldır bilmiyorum lakin nohutlu da güzeldi.

benden de sevgiler