arka

16 Şubat 2010 Salı

BULGURLU BÖRÜLCE ÇORBASI



Daha önce fotoğraf koymamıştım. Şimdi ekliyorum.
Bu çorbaya limon da çok yakışıyor.

1 çay bardağı kuru börülce
1 çay bardağı pilavlık bulgur
1 soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
tuz
et suyu

Börülce 1 gece önceden suda bekletilir. Yumuşayana kadar haşlanır. Soğan küçük küçük doğranarak sıvı yağda biraz çevrilir. Salça ilave edilir. Bulgur, börülce ve tuz et suyunda kaynatılır. Dilenirse pul biber ilave edilir.

1 yorum:

Mutfak dili dedi ki...

Elinize saglik ben bu corbayi cok seviyorum. Azerbaycan mutfaginda cok yapilir. Bu da ayni bizim oralarin corbasina benzemis. Tesekkur ederim.
Sevgiler..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...