arka

3 Şubat 2010 Çarşamba

PATATESLİ BÖREK

3-4 adet patates
100 gr. peynir
kırmızı pul biber (arzu edilirse)
1 kutu yaş maya
1/2 su bardağı ılık süt
1 1/2 çorba kaşığı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ veya margarin
aldığı kadar un
1 adet yumurta sarısı
tuz

Patasler tuzlu suda haşlanır. Kabukları soyulup çatalla ezilir. Peynir ve pul biber ilave edilir.

Maya ve şeker ılık süt ile karıştırılarak kabartılır. Yağ ve un eklenerek hamur yoğrulur. Sıcak bir yerde üzerine bez örtülerek kabarana kadar dinlendirilir. İki parçaya ayrılıp her parça merdane ile 1 parmak kalınlığında açılır. İki parmak genişliğinde şeritler kesilir. Şeritlerin tamamına patates harcı konur. Rulo şeklinde sarılır. Ters çevrilerek üzeri hafifçe bastırılır. Yağlanmış tepsiye dizilir. Kabarması için biraz bekletilir. Üzerine yumurta sarısı sürülerek 180 derece fırında 20 dk. pişirilir.

4 yorum:

şenyıl dedi ki...

hımmm, önce bütün rulo sarıp sonra dilimlesek? sonra da afiyetle yesek...sen ne zamandan beri hamur açıyosun yaw :) süper iştah açıcı görünüyorlar

nesrin galatalı dedi ki...

Şenyılcım, hamur işlerini annemle beraber yapıyoruz. O usta ben çırak. Özellikle mayalama konusu tam bir uzmanlık alanıymış. Ama çabuk öğreniyorum.

Ben hamuru ekmek makinasına yoğurtuyorum. Hiç ellerim kirlenmiyo. Annem elde yoğuruyor (onunkiler daha güzel oluyor.)

nesrin galatalı dedi ki...

Önce rula yapıp sonra dilimlemek bizim de aklımıza geldi. Bir dahaki sefer öyle deneyeceğim. Hangisi daha pratik bakalım.

elif dedi ki...

BU TARİF ÇOK HOŞUMA GİTTİ EN KISA ZAMANDA DENEMELİYİM SAĞOLUN