arka

23 Şubat 2010 Salı

KIRMIZI PANCAR ÇORBASI


Kızım pancarın şekerli tadını sevmediği için ben pancar çorbasını 1 pancar ve 2 patates ölçüsüyle yapıyorum. Patates pancarın tadını iyi dengeliyor.Fotoğrafta bu nedenle hafif turuncu renkte çorbamız. Pancar çorbası hiç patates kullanılmadan da yapılabilir.

Pancarı kabukları ile birlikte kaynatıp da pişirebiliriz. Soğuduktan sonra kabuklar çok kolay soyuluyor. Önceden çok iyi yıkamak gerekiyor ama. Böylece kabuklardaki vitamin de suya geçmiş oluyor.

2 adet kırmızı pancar
1 adet orta boy patates
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
tuz, su

Pancarlar ve patates soyulup  küp küp doğranarak yumuşayıncaya kadar kaynatılır. Blenderda püre haline getirilir. Diğer tarafta un yağ ile yumurta çırpıcısı yardımıyla kavrulur ve sürekli karıştırılarak süt ilave edilir. Kaynamaya başlar başlamaz püre ile karıştırılır. Tuz ilave edilerek servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...