arka

10 Şubat 2010 Çarşamba

PATATESLİ TUZLU AY ÇÖREĞİ

3 su bardağı un
3 adet orta boy patates (haşlanıp püre yapılacak)
1/2 su bardağı sıvı yağ
2 yumurta (1 yumurta hamura, bir sarı üzerine, akı peynire)
1 kahve fincanı süt
2 tatlı kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı şeker
2 çay kaşığı tuz
yarım küçük kalıp beyaz peynir
yarım demet maydonoz

Tencerede süt hafif ısıtılır. İçinde maya ve şeker eritilir. 1 yumurta, sıvı yağ, patates püresi,  tuz konur. Hepsi karıştırıldıktan sonra un elenir. Yumuşak bir hamur yapılır. Ilık bir yerde üzeri örtülü olarak, hamur iki misli büyüyünceye kadar mayalandırılır.
Tekrar yoğurulup yumurta büyüklüğünde paarçalara ayrılır. Merdane ile 10 cm çapında açılıp kenerına peynir, maydonoz, yumurta akı karışımı konur. Sarılarak ay biçiminde kıvrılır.
Yağlanmış tepsiye dizilip yarım çorba kaşığı sıvı yağ karıştırılmış yumurta sarısı sürülür. Orta hararetli fırında pişirilir.

Hiç yorum yok: