arka

30 Ocak 2010 Cumartesi

EZOGELİN ÇORBASI

Pirinç yerine esmer pirinç ya da buğday kullanılabilir. Çocuklar için çok besleyici. Ayrıca ben 1 çorba kaşığı yulaf ezmesi ve 1 çorba kaşığı ruşeym ilave ediyorum.

1 su bardağı kırmızı mercimek
1 avuç bulgur
1 avuç pirinç
1 bütün soğan
1 kaşık un
1 kaşık sıvı yağ
1 reçel kabı domates salçası
kimyon
nane
tuz
5 su bardağı kemik suyu

Mercimek, bulgur ve pirinç kemik suyunda bütün soğanla birlikte kaynatılır. Piştikten sonra soğan çıkartılır. Un ve yağ kavrulur. İçine salça ilave edilir. Karışım çorbanın suyu ile inceltilir. Bol nane ve kimyon konur. Tuz eklenir. Sos çorbaya dökülerek bir taşım daha kaynatılır.

Hiç yorum yok: