arka

31 Ocak 2010 Pazar

ZEYTİNYAĞLI KEREVİZ


Zeytinyağlı kereviz en sevdiklerimden. Sürekli pişire pişire kendi yöntemimi buldum. Pişmiş havuçu sevmediğimden ben rendeliyorum. Havuç enine keserek de doğranabilir. Düdüklü tencerede pişirilecekse 5 dakika yeterli oluyor, ancak tencereyi soğuk suyun altına tutup hemen açmak gerekli. Yoksa püre gibi oluyor. Afiyet olsun...


3-4 adet ortaboy kereviz
2 adet havuç (rendelenmiş)
3-4 adet patates
2 adet soğan
2 diş sarımsak
6-7 dal maydonoz
3-4 adet kerevizin yaprakları
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
2 adet kesme şeker
1 su bardağı su
1 limonun  suyu

Yemeklik doğranmış soğan,iri doğranmış sebzeler ve rendelenmiş havuç 1/2 su bardağı sıvı yağ ile beraber tencereye konur.1  bardak su tencerenin kenarından ilave edilir. Tuz,sarımsak ve kesme şeker konur. Kaynamaya başladıktan sonra altı kısılır ve sebzeler yumuşayana kadar pişirilir. Ateşten almadan 5 dakika önce maydonoz ve kereviz yaprakları ve limon suyu ilave edilir. Soğuyunca servis yapılır.

Afiyet olsun.
..
..

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...