arka

29 Ocak 2010 Cuma

YUFKALI İÇLİ KÖFTE

2 adet yufka
300 gr kıyma
7-8 adet soğan
1 çay bardağı köftelik bulgur
karabiber, tuz
1 demet maydonoz
yumurta sarısı
galete unu

Soğanlar ince ince doğranarak yağda kramelize olana kadar kavrulur. Kıyma ilave edilip suyu çekene kadar pişirilir. Bulgur sıcak su ile ıslatılır. Bulgur şişince kıyma ve kıyılmış maydonoz, tuz ve karabiberle karıştırılır. Yufkalar dörde bölünür ve sıvı yağ su karışımı ile ıslatılır. Karışım yufkaların içine koyularak iri sigara böreği şeklinde sarılır. Önce çırpılmış yumurta sarısı sonra da galete ununa bulanarak kızgın yağda kızartılır.

Hiç yorum yok: